Plata șomajului tehnic se calculează de la data suspendării contractului la data încheierii Stării de urgență

Intervalul de timp pentru care se acordă şomaj tehnic este cuprins între data suspendării contractului şi data încheierii stării de urgenţă, cu condiţia ca suspendarea să se facă pe întreaga perioadă, a declarat, marţi, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Victor Picu.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este pregătită pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor beneficiarilor. Agenţiile judeţene încă de săptămâna trecută au luat la cunoştinţă prevederile Ordonanţei 30, prevederile Ordonanţei 32 şi suntem pregătiţi pentru a procesa în cel mai scurt timp documentele şi pentru a face plata pentru şomajul tehnic. Suspendarea contractului de muncă se face în conformitate cu Codul Muncii, articolul 52, litera C. Din acel moment se notifică în Revisal suspendarea contractului, iar perioada pentru care se calculează plata şomajului tehnic este de la data suspendării contractului la data încheierii stării de urgenţă. Condiţia necesară este ca suspendarea contractului individual de muncă este să se facă în toată perioada stării de urgenţă”, a spus Victor Picu, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

El a menţionat că ANOFM încă de săptămâna trecută a pus la dispoziţia beneficiarilor un număr unic la care fiecare dintre angajatorii sau angajaţii care au nevoie să primească informaţii cu privire la şomajul tehnic.

De asemenea, Picu a precizat că documentele se vor primi şi se vor electronică, prin email.

sursa: AgerPress